Hirdetés

Face ID-val védené a Messengert a Facebook



|

Ezen felül azonban más biometrikus védelmi módszerekkel is kísérletezik a Messengerben a Facebook.

Hirdetés

A Facebook egy olyan új funkciót tesztel a Messengerben, amely segítségével a felhasználók jobban védhetik az üzeneteiket. Az újdonság lényege, hogy a bejövő üzenetek megtekintése előtt biometrikusan kell magát azonosítsa a felhasználó, és mivel az Apple platformján megy a kísérlet, ezért erre Face ID, Touch ID vagy jelkód útján van lehetőség (konkrétan úgy, ahogy a készülék is fel van oldva). Ez még akkor is szükséges, ha a készülék zárolása már fel lett oldva. 

Hirdetés

Az is megadható lenne, hogy az app elhagyása után mennyi idővel lépjen életbe ez a biztonsági zárolás. Egyelőre csak kis számú felhasználóval tesztelik mindezt, iOS-en, de ha végül szélesebb körben is elérhetővé teszik, akkor Androidra is megérkezik a funkció. 

Ilyen lehetőséget egyébként sok más népszerű chates app kínál, többek között a titkosított üzenetküldésre szakosodott Signal is. A Messenger biztonságban pedig egyre jobb, idővel pedig alapértelmezett beállításban is lesz majd végpontok közötti titkosítás. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.