Hirdetés

Adatokat lopó elemzőcéget perelt be a Facebook



|

Harmadik féltől származó appokon keresztül lopta össze az adatokat egy külső elemzőcég.

Hirdetés

A Facebook beperelte a OneAudience nevű céget, amelyet azzal vádol, hogy ellopta a felhasználói személyes információit. A bejelentés szerint a külső fejlesztő kártékony SDK-t telepített az alkalmazásaiba, amely lehetővé tette az emberek tudta nélküli adatgyűjtést. Erre először novemberben derült fény, amikor független biztonsági szakértők is megerősítették a tényállást. Akkor a Facebook azt mondta, a OneAudience és a Mobiburn is beszerezték az emberek neveit, e-mailcímeit és egyéb adatait. Akkor 9,5 millió felhasználót értesítettek a történtekről. 

Hirdetés

A Facebook végül felszólította a OneAudience-t, hogy fejezzék be ezt a tevékenységet, és vegyenek részt egy vizsgálatban. A cég az együttműködést elutasította, ezért a Facebook perel, és a dologgal üzen is. A szolgáltatásukkal visszaélő embereket szeretnék elrettenteni, illetve rávenni a fejlesztőket, hogy működjenek együtt az óriáscéggel az adathasználat és a magánszféra kérdéseiben is. 

A Facebook folyamatosan igyekszik felvenni a harcot az adatokkal való visszaélések terén, tavaly például egy Hong Kongban működő céget is beperelt, amely hamis hivatkozásokat terjesztett, hogy az emberek rákattintsanak, és elveszítsék a fiókjaikat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.