Hirdetés

550 millió dollárt fizet az arcfelismerés miatt perelő felhasználóinak a Facebook



|

Illinois államban perelték be a Facebookot az arcfelismerő technológia használata miatt, de ebben az összegben sikerült megegyezni.

Hirdetés

A Facebook belement, hogy 550 millió dollárt fizessen egy csoportos kereset megoldásaként. Az óriást Illinois államban perelték be az arcfelismerő technológia használata miatt. Az adatbiztonsággal foglalkozó csoportok nagy győzelemként értékelték mindezt, főleg hogy régóta sok kérdésük van a közösségi óriás adatgyűjtő szokásaival kapcsolatban. 

Hirdetés

Az ügyet a Facebook fotókat felcímkéző szolgáltatása robbantotta ki, ami arcfelismeréssel javasol neveket a képeken szereplő emberekhez. A felperesek szerint a helyi biometrikai adatvédelmi törvényt sértette meg a Facebook, amikor milliónyi helyi felhasználó engedélye és az őket való tájékoztatás nélkül gyűjtöttek róluk adatokat. 

Az ügyet sikerült elsimítani, ennek keretében az érintett, helyi felhasználók 550 millió dollárt kapnak, ez fedezi a jogi költségeiket is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.