Hirdetés

Rajzfilm-szereplőt csinál belőled a Facebook



|

Pontosabban te készíthetsz magadról rajzfilmszerű avatárt, akit aztán mosolygós, szomorú és minden egyéb reakcióra használhatsz a hozzászólásokban.

Hirdetés

Mondhatnánk, hogy teljesen új funkciót épített a Facebook, de persze ez megint csak félig lenne igaz, inkább fogalmazzunk úgy, hogy megint saját képére formált egy máshonnan elcsipegetett extrát a Zuckerberg-birodalom. Ezúttal a Snapchatben már egy ideje működő Bitmoji mintájára rakta össze az Avatars nevű új funkciót, amelyet első körben Ausztráliában tesztelt élesben, most viszont úgy hírlik, megkezdte az európai "terítést" is, tehát esélyesen mindenki használatba veheti a következő napokban vagy hetekben.

Hirdetés

Az Avatars alapvetően arra szolgál, hogy személyesebbé tegyük vele a bejegyzések és megosztások alatti kommentelést. Itt ugyanis, ha nem szövegesen, vagy belinkelt tartalmakkal akartunk valamit érzékeltetni, a különféle matricák közül választattunk valamilyen frappánsat, de most valóban teljesen személyessé válhat ez a hozzászólási forma is.

Abból tudjuk, ha hozzánk is elérkezik a friss funkció, hogy ha a hozzászólásoknál a szövegbeviteli mező jobb szélén a mosolygós emojira bökünk, az eddigi matricás felugró ablakban megjelenik az a lehetőség, hogy hozzuk létre saját avatárunkat. Ezután annyi a dolgunk, hogy egy csomó előre kreált "alkatrészből" összerakjuk saját magunk valóságoshoz legközelebb álló mását (vagy épp egy olyat, amilyenek lenni szeretnénk, ezt bárki eldöntheti). Bőr- és szemszíntől a hajviseleten át a ruházatig és kiegészítőig részletesen összelegózhatjuk a digitális rajzfilmes képmásunkat, aztán a rendszer onnantól automatikusan generálja számunkra ennek különféle érzelmeket és helyzeteket kifejező verzióit a sírvaröhögőstől a könnyezőn át az unatkozóig.

A kész avatárokból ezután könnyne kiválaszthatjuk az épp aktuális reakciónak megfelelőt, amikor egy Facebook posztra kommentelünk, de Messengerben is elküldhetjük őket, de még profilképnek is beállíthatjuk. Nektek bejön ez a legújabb frissítés? Fogjátok használni? Mondjátok el a véleményeteket hozzászólásban (vagy Facebookon egy avatárral, ha már élesedett nálatok)!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.