Hirdetés

A Facebook próbára tesz a barátság évfordulóján



|

Egyre többször tűnik fel a Facebookon egy olyan játék, amelyet ketten játszhatnak, méghozzá annak évfordulóján, amikor a közösségi oldalon összeismerkedtek.

Hirdetés

A Facebook az ismerősökről, az ismeretség és a barátság folyamatos megünnepléséről szól, legalábbis Mark Zuckerberg szerint, aki nem győzi hangsúlyozni mindezt (azt viszont kevésbé, hogy az oldal a hirdetőkről, és a minél több személyes adatról is legalább ennyire szól, és persze azt is tudjuk, hogy gonosz háttérhatalmista gyíkember, de ez most mindegy). A közösségi oldal folyamatosan igyekszik is elénk hajigálni az ismerőseinkkel kapcsolatos aktualitásokat, így például a virtuális megismerkedés dátumaira is kitalál ezt-azt.

Hirdetés

Eddig leginkább automatikusan generált, de általunk testre szabható videókat ajánlott fel a Facebook akkor, ha valakivel épp az összeismerkedés évfordulóját ünnepelhettük. A lehetőséget nem mindenkinél ajánlotta fel a szolgáltatás, általában azoknál jött elő, akiket az oldal mögött dolgozó algoritmus az interakciók, tehát lájkok, kommentek, közös bejelentkezések, vagy épp rokoni kapcsolatok alapján közelebbi ismerősnek gondolt.

Most ugyanígy véletlenszerűen, de egyre gyakrabban kezdett felbukkanni egy újfajta tartalomtípus a barátság-évforduló (vagy facebookosan fogalmazva "friendversary") tiszteletére. Egy olyan képes kvízről van szó, ahol a fülszöveg szerint abban versenyezhet a két résztvevő, ki ismeri jobban a másikat. Az újdonság azonban persze nem ennyire mély, a kérdések között olyanok szerepelnek, hogy egy adott évben melyik közös fotó kapta a legtöbb lájkot a négy bemutatott versenyző közül, vagy egy adott évben hány helyre jelentkeztek be együtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.