Hirdetés

Megkergült a Facebook, arat az átirányítási hiba



|

Többen kezdték osztogatni a közösségi oldalon, hogy a számokkal kezdődő oldalakra kattintva nem az nyílik meg, amit szeretnénk.

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, mi okozza a hibát és meddig tart, mindenesetre egyre több magyar és nemzetközi felhasználó is jelezte, hogy valami gond van a Facebook átirányítási rendszerében. Viszonylag gyorsan az is kiderült, hogy azok az oldalak futnak hibára, amelyek számmal kezdődnek.

Hirdetés

Magyar oldalak közül például a 24.hu egyszerűen "a tartalom jelenleg nem elérhető" hibát dob, a 444.hu egy Christopher Hanley nevű egyéni felhasználó profiljára dob át, a 888.hu egy Sarah Tucker nevű hölgy adatlapjára vezet, míg a 168 óra oldala helyett Roberto Carlos Acosta profilképe mosolyog ránk egy nevető kisbabával megspékelve. De nemzetközi szinten is hasonló galibák történnek, a népszerű viccoldal, a 9gag Facebook oldala szintén ideiglenesen elérhetetlen, de teljesen random "számos" oldal is hibára fut.

Kipróbáltuk totál véletlenszerűen az 1000 things to do in Vienna oldalt (ehelyett Portlandből néz vissza ránk Nisha Nagarkatti-Gude), a 13 reasons why tévésorozat oldala helyett Chris Putnam pózol ballagási öltönyben, és igen, még az ördögöt is legyűrte a kórság, mivel a 666 church of satan oldal helyett is Xi Wang tekint vissza ránk. Ez utóbbiról rögzítettünk is egy gifet, íme:

Jó kérdés, mi okozta a hibát, talán egy macska szabadult be valamelyik Facebook-szerverpark kábelei közé, de gyaníthatóan nemsokára rendberakják a dolgot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.