Hirdetés

A legnagyobb tech óriások együtt küzdenek a koronavírusról szóló hamis információk ellen



|

Az egészségügyi hatóságokat is bevonta a közös munkába a Facebook, a Google, a YouTube, a Microsoft, a LinkedIn, a Reddit és a Twitter.

Hirdetés

A világ legnagyobb tech cégei közül sok összefogott azért, hogy megküzdjenek a koronavírusjárványt övező téves és hamis információáradattal. Ezt közösen jelentették be a Facebook oldalán. Az együttműködést a Facebook mellett a Google és a YouTube, a Microsoft és a LinkedIn, a Reddit és a Twitter is támogatják. A közösségi óriásokon eleve nagy a nyomás, hogy kezdjenek valamit az egyre szaporodó álhírekkel, hamis tesztelési eljárásokkal, pontatlan és félrevezető állításokkal, amik futótűzként terjednek. 

Hirdetés

A Facebook és a Twitter elkezdte törölni a károsnak ítélt tartalmakat, és kiemelik a kormányzati információkat. A Google 24-órás munkacsoport segítségével távolítja el a keresési találatokból és a YouTube-ról a tévinformációkat, az egészségügyi hatóságok információit pedig kiemeli. 

Sokan kételkednek benne, hogy a tech óriások meg tudják-e állítani a tévinformációk és álhírek terjedését, többek között azért, mert a közösségi médiában futtatott kamu egészségügyi oldalakra 142-szer nagyobb figyelmet fordítanak az emberek, mint a hivatalos oldalakra. Itt pedig visszakanyarodtunk a régi nótához, hiszen eddig is ugyanez volt a helyzet, csak épp az erőszakos, szélsőséges, terror jellegű, cyberbűnözési és politikai tartalmakkal próbálták befolyásolni az embereket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.