Hirdetés

Nyugalom, nem töröl a Facebook azokból a csoportokból, amikben nem vagy aktív



|

Kisebb pánikhangulat alakult ki a napokban az üggyel kapcsolatban, a csoportok gazdái igyekeznek posztolásra, lájkolásra kérni a szigorításra hivatkozva.

Hirdetés

Ha Facebookon több csoportban is részt veszel, talán már téged is elértek olyan kérések, felszólítások vagy figyelmeztetések a csoport adminjaitól, hogy tessék szépen elkezdeni aktívkodni, posztolni, vagy legalábbis néha kommentelni, lájkolni más csoporttagok bejegyzéseit, mert az inaktív felhasználókat a közösségi oldal egy idő után automatikusan kivágja az adott csoportból.

Hirdetés

Na, ez szerencsére nem igaz, legalábbis nem ebben a formában. Ha ugyanis valaha te magad rákerestél Facebookon egy csoportra, rákattintottál a nevére és beleolvastál az ottani posztokba, akkor kivágni senki nem fog onnan automatikusan. Persze változás azért lesz, de ezt jó esetben a felhasználók nem fogják észrevenni.

Arról van ugyanis szó, hogy sok esetben valaki más ad hozzá téged egy csoporthoz, ami mondjuk annyira nem idegesít, hogy kilépj belőle, de egyáltalán nem foglalkozol vele - pont az ilyen, tőled független beléptetéseket próbálja kezelni a Facebook, és ezeket sem úgy, hogy rögtön ki is rúg az adott helyről.

Szóval ha te magad léptél be egy csoportba, még akkor is a tagja maradsz, ha nem csinálsz benne semmit.

Ha valakiről a rendszer azt látja, hogy belépése óta semmilyen aktivitást nem folytat, csendben átrakja a tagok közül a meghívottak kategóriájába. Ezt maga a felhasználó nem érzékeli, és ettől még ugyanolyan jogú tagja marad a csoportnak, viszont az új kategóriát a csoport adminja külön látja, és emlékeztetőt tud nekik küldeni arról, hogy immár csoporttagok.

Annyi a különbség mostantól, hogy a meghívottak kategóriájában lévőket addig nem számolja a csoport összes tagja közé a rendszer, amíg nem aktívkodnak valamit, akár egy lájknyit. De ez csak a csoporttagok számán látszik, kirúgásról szó sincs: ez a lépés arra szolgál, hogy ne lehessen egy csoportot csak azért népszerűnek mutatni kifelé, mert számolatlanul meghívnak mindenkit, és a tagok létszáma látszólag villámgyorsan nő.

Érdemes egyébként néha mindenkinek felkeresni a facebook.com/groups aloldalt, hiszen egyrészt találhatunk itt olyan csoportokat, amelyeket mi magunk hoztunk létre vagy épp szándékosan léptünk be, de már rég értelmüket, aktualitásukat vesztették, másrészt valóban rálelhetünk olyanokra is, amelyekhez csak úgy hozzáadott valaki, pedig nincs sok közünk hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.