Hirdetés

Hasznos új funkció került a Facebook hírfolyamába



|

Ezzel jobban megérthető, mit miért dob elénk a közösségi oldal algoritmusa.

Hirdetés

Sokan még mindig azért bírálják a Facebookot, mert az a felhasználók adatai és böngészési, lájkolási, kommentelési szokásai alapján rendszerezi, milyen tartalmak, hirdetések, vagy épp mely oldalak kiemelt posztjai jelenjenek meg a hírfolyamban. Ennek az algoritmusnak a megértését segíti a legfrissebb funkció.

Hirdetés

A "hagyományos" hirdetéseknél már egy ideje elérhető, de most már az oldalak bejegyzéseinél is megnézhetjük, vajon miért gondolta úgy a Facebook mesterséges intelligenciája, hogy az adott tartalmat nekünk mindenképp látnunk kell.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint az adott bejegyzés jobb felső sarkában a három pontra kattintunk, majd a felugró menüben kiválasztjuk a "Miért látom ezt?" sort. Ezután egy olyan kis elemzést kapunk, amely elmagyarázza, hogy milyen oldalkedveléseink és egyéb adataink miatt tartozunk az adott poszt vagy hirdetés célcsoportjába.

Ez több szinten is segíthet jobban kezelni a Facebook algoritmusát. Egyrészt ebben az ablakban kapásból bejelölhetjük, valóban érdekel-e minket ez a téma, valamint a hirdetések esetén eljuthatunk ezek kezelésének részletes beállításaihoz. Másrészt ezáltal arra is rájöhetünk, ha mondjuk négy éve hirtelen felindulásból belájkoltunk egy olyan oldalt vagy témát, ami azóta egyáltalán nem érdekel - ha erre hivatkozva jelenik meg nekünk valamilyen tartalom, csak látogassunk el a kapcsolódó oldalra, és vegyük ki a kedveltek közül, vagy állítsuk le a követését.

A jelenleginél részletesebb adatlapon láthatjuk majd a személyes posztoknál azt is, ha mondjuk azért látjuk az adott tartalmat, mert a megosztó egyéb posztjait az átlagosnál gyakrabban lájkoljuk, esetleg olyasmi témát tett közzé, amivel kapcsolatos oldalt mi is kedvelünk

Az új funkciót folyamatosan kapcsolja be a Facebook a 2,7 milliárd felhasználónál, szóval esélyes, hogy még nem mindenkinél elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.