Hirdetés

Eleged van a Facebook értesítéseiből? Végre tehetsz ellenük!



|

A héten frissül a mobilos Facebook alkalmazás, amelynek legfőbb újdonsága, hogy te szabhatod meg, miről pittyeg az app fejléce.

Hirdetés

A Facebookot lehet szeretni meg nem szeretni, de aki használja, az is találhat benne néhány zavaró, vagy felesleges elemet. Sokan ilyennek tartják például azt, hogy a legfelső sorban ott figyel egy csomó kis ikon, amely számukra érdektelen dolgokra mutat, ráadásul ezekkel kapcsolatban küldözgeti is az értesítéseket nagyüzemben.

Hirdetés

Jó páran vannak, akik például csak az üzenőfalat használják, ezért az őrületbe kergeti őket, ha a Watch címmel futó, Facebook videókat gyűjtő oldal ikonja mellett elkezdenek megszaporodni a piros értesítő számok arról, hogy már megint egy csomó új kisfilm került fel valahová. Jómagam egyébként az a típus vagyok, akit az egekig felhúz minden "olvasatlan e-mail", "megnézendő üzenet" és egyéb figyelmeztetés, szóval eddig csak annyit tudtam tenni, hogy ráböktem a Watch ikonra, majd amikor ettől eltűnt az értesítő szám, mentem szépen vissza az engem érdeklő oldalakra nézelődni.

No, ennek lehet mostantól véget vetni, méghozzá kulturáltan, vagy akár teljesen agresszíven is. Ehhez nem kell mást tennünk, mint megvárni, míg frissül a legújabb verzióra a Facebook app (vagy manuálisan frissíteni a Play Store / App Store megfelelő helyein). Ezután a friss és ropogós Facebook appon belül kell hosszan rányomni arra az ikonra, aminél a számunkra érdektelen piros bogyók tűnnek fel lépten-nyomon, majd a felugró opciók közül kiválasztani a nekünk megfelelőt. Alapesetben letilthatjuk azt, hogy az újdonságokról értesítések jelenjenek meg az ikon mellett (Értesítő pontok kikapcsolása), de ha tudjuk, hogy az életben nem fogunk külön az adott oldalon nézelődni, akkor az egész ikont is eltüntethetjük (Eltávolítás a hivatkozássávról).

Természetesen az esetlegesen hirtelen indulatból hozott döntésünk nem végleges, mindent visszaállíthatunk később, ha mégis úgy döntünk, hogy a Watch gomb vagy bármelyik társa nélkül üres, sivár és értelmetlen az életünk. Ehhez a Beállítások és adatvédelem pontban koppintsunk egy erőteljeset a Beállítások, majd ezen belül a Hivatkozássáv menüpontra, itt egyben kezelhetjük az összes ikont és értesítést. Hallelúja!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.