Hirdetés

Titokban használja az iPhone-ok kameráját a Facebook



|

A Facebook app titokban használja egyes iPhone készülékek kameráját, miközben a felhasználó a hírfolyamot görgeti.

Hirdetés

Minden jel arra utal, hogy a Facebook sokkal jobban figyeli az embereket, mint azt a felhasználók gondolnák. Többen arra lettek ugyanis figyelmesek az elmúlt időszakban, hogy az iOS-es Facebook app engedély nélkül használja az iPhone-ok kameráját. 

Hirdetés

A problémát Joshua Maddux fedezte fel, és videót is megosztott róla. Később a The Next Web és mások is reprodukálták a jelenséget. Az iOS 13.2.2-vel ugyanis a Facebook a hírfolyam görgetése közben elkezdi használni a kamerát. Elvileg a korábbi iOS-ek és az Android nem érintettek, de egyesek szerint annyi a különbség, hogy nem látjuk, amint elindul a kamera. 

A Facebook szerint nem kémkednek, a jelenséget is hiba okozza, ami egy másik probléma javítása közben került be az appba. Szerintük nincs bizonyíték, hogy bárkinél feltöltésre került volna fotó vagy videó a hiba miatt, a javítást időközben pedig elküldték az Apple-nek. 

Hasonló módon magyarázkodott a cég alelnöke a Twitteren. Azt nem tudni, hogy a frissítés milyen hamar jut el a felhasználókhoz. 

Az viszont érthető, hogy egyre kevesebben hisznek a Facebooknak, hiszen folyamatosak a szivárgások, adatkezelési botrányok, emiatt aztán nem mindenki hiszi el, hogy ezek hibák eredményei. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.