Hirdetés

A Facebook törli a karanténellenes szervezkedést



|

Egyelőre Amerikában készül ilyesmire a közösségi oldal, ahol egyre gyakoribb a kijárási korlátozások elleni tüntetések szervezése.

Hirdetés

A Facebook vezetőivel több amerikai állam kormányzói hivatala is felvette a kapcsolatot, miután egyre jobban elharapózott egy újfajta szervezkedési divat: a felhasználók a közösségi oldalon létrehozott eseményekben szerveznek tüntetéseket és egyéb demonstrációkat a bevezetett karantén-szabályok ellen, és olyan zárt csoportokat is létrehoznak, ahol ezekhez kapcsolódó információkat tudnak cserélni.

Hirdetés

Eddig már több államban hiúsítottak meg így tüntetéseket, többek között Kaliforniában, New Jerseyben és Nebraskában, de a Facebook jelenleg is vizsgál több egyéb eseményt és csoportot New York, Wisconsin, Ohio és Pennsylvania államokban tervezett demonstrációkkal kapcsolatban.

A Zuckerberg-művek az azonnal lángra kapó, cenzúrát és nagytestvér-gyakorlatot kiáltó vádakra reagálva igyekezett jelezni, hogy önhatalmúlag nem törölnek tartalmakat, kizárólag akkor teszik meg ezt, ha erre rendőrségi, illetve kormányzói szinten érkezik hozzájuk konkrét felkérés. Épp ezért a gyakorlat az, hogy minden esemény szervezése megengedett addig, amíg nem ütközik törvénybe vagy ideiglenes hatósági tiltásba.

Emellett a közösségi óriás azt is határozottan kijelentette, hogy a szólásszabadság megvédése érdekében a különféle csoportokat csak akkor törlik, ha ezekben is konkrét szervezői tevékenységre utaló nyomokat találnak - ha valaki csak azért hoz létre csoportokat, hogy kitárgyalja benne, miszerint "a távolságtartás és a karantén marhaság", az mindenkinek szíve joga, ilyenkor a csoportok is megmaradhatnak. Hasonló témájú európai felkérésről egyelőre nem tudni. A legfontosabbnak pedig a Facebook továbbra is azt tartja, hogy pontos információkkal, felvilágosító üzenetekkel és linkekkel segítse a pontos tájékozódást a koronavírussal és a kapcsolódó intézkedésekkel kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.