Hirdetés

Így töröld a Facebook keresési előzményeit



|

Ha nem szeretnéd, hogy bármi nyoma maradjon a kutakodásaidnak a közösségi oldalon, pár egyszerű mozdulattal pucolhatsz.

Hirdetés

Sokat elmond valakiről, milyen témákra és személyekre keres, nincs ez máshogy Facebookon sem. Persze azt könnyen megoldhatjuk, hogy mások ne kutakodjanak a fiókunkban, még akkor is, ha közös gépet használunk valakivel, vagy publikus eszközön facebookozunk - ehhez elegendő minden esetben kilépni a fiókból, törölni a böngésző cookie-jait illetve eleve nem engedni a jelszavunk elmentését. Mobilon pedig értelemszerűen használjuk a képernyőzárat, és máris nem bigyózgathat bele más az appjainkba és adatainkba. De ettől még csak ott mocorog bennünk a kisördög, mi történik, ha mégis...?

Hirdetés

A fenti okfejtés helyett sokkal fontosabb, hogy a Facebook a korábbi kereséseink alapján is igazít több mindent a szolgáltatásában, többek között azt, hogy kiket látunk elsőként az üzenőfalon, vagy milyen témában jelennek meg előttünk posztok, megosztások és persze hirdetések. Szóval elég csak egyszer véletlenül rákeresni mondjuk a "vastagon bevajazott guminő" kifejezésre - ilyen malőr bárkivel előfordulhat ugyebár -, és onnantól jönnek a furcsábbnál furcsább tartalmak "csak neked". Szóval érdemes néha törölni a keresési előzményeket, szerencsére ezt böngészőben és mobilappon belül is könnyen megteheted.

Facebook keresési előzmények törlése mobilon

Az appon belül a keresés ikonja a főképernyő tetején található, és micsoda csoda, egy nagyítót formáz. Egy koppintásra előbukkan a keresőmező, alatta pedig a legutóbbi keresések listája. Itt keressük meg a Szerkesztés gombot és tappantsunk rá egy izmosat. A következő képernyőn egyenként is kipöckölhetjük a kevéssé megtartandó kifejezéseket, de ha egyben szeretnénk mindent leradírozni, a Keresési előzmények törlése felirat lesz a barátunk - erre koppintva máris kiürül az előzmény-lista.

Facebook keresési előzmények törlése böngészőben

A böngészős változatban a keresési mező nehezen eltéveszthető, a Facebook logo mellett terpeszkedik. Kattintsunk bele a sávba, majd a felbukkanó fülön szintén egyenként törölhetjük az egyes kifejezéseket a mellettük látható kis x használatával. Ha mégis "a múltat végképp eltörölni" vágyunk a Szerkesztés (Edit) gomb, majd a következő lapon az Előzmények törlése (Clear Searches) gomb várja szeretetteljes kattintásunkat. Innentől jöhet a tiszta lap, a Start mező, a hófehérre pucolt lelkiismeret, és a világbéke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.