Hirdetés

Elindult a Facebook-kivándorlás



|

Sok sebből vérzik manapság a Facebook. Nem csak az adatkezelési botrány tépázta meg a közösségi oldal hírnevét, a felhasználók is kezdenek kiszeretni a szolgáltatásból. Te hogy vagy ezzel?

Hirdetés

A Pew Research felmérése szerint nagyjából minden negyedik amerikai Facebook felhasználó letörölte a mobiljáról a Facebook alkalmazást, egészen pontosan a közösségi oldalra regisztrált amerikai júzerek 26 százalékáról van szó. Előbb egy kicsit elmélkedünk a dologról, aztán idebiggyesztünk egy körkérdést, hogy te tervezel-e lelépni Facebookról, esetleg meg is tetted-e már?

Hirdetés

Ez persze nem jelenti azt feltétlenül, hogy teljesen kivonultak Facebookról, de abból elegük lett, hogy a szolgáltatás folyamatosan "a zsebükben van". Arról se szól a fáma, hogy ezzel a lépéssel a Messengert is letörölték volna, de az esélyes, hogy a Facebook-elhagyók egy része a kommunikáció miatt ezt az appot fent hagyta a mobilján.

Ami még ijesztőbb (legalábbis a Facebook számára), az az elvándorlók életkora: pont a hirdetések fő célpontjának számító 18-29 éves korosztály vándorol el leginkább, náluk 44 százalék a mobilos appot letörlők aránya. Akik a törlésig nem jutottak el, azok között is egyre gyakoribb az, hogy akár hetekig nem néznek fel az oldalra: a statisztika szerint az amerikaiak 42 százaléka tartott már több hetes vagy még hosszabb Facebook-szünetet.

A folyamat az adatkezelési botránytól függetlenül elindult már pár éve, a fiatalabb korosztály ugyanis inkább más közösségi és kommunikációs platformokat keres, mivel nem érzik annyira szabadnak magukat abban a szolgáltatásban, amit a szüleik és a nagyszüleik is használnak. Ezt alátámasztja az is, hogy a 65 év fölöttieknél például csak 12 százalék törölte a Facebook appot.

Te még fent vagy?

Kíváncsiak vagyunk, te hogy állsz ehhez a kérdéshez: az alábbi szavazásban bökj rá arra, te fent vagy-e még Facebookon, tervezel-e lelépni, vagy már meg is tetted? A szavazás után töltsd újra az oldalt és bökj a kis vissza-nyílra a szavazós képen, hogy megnézd az eredményeket. Kommentekben pedig jöhetnek az okok pro és kontra, ahogy az is, ti hová mennétek Facebookról?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.