Hirdetés

Betiltja a koronavírus miatt riogató, félrevezető hirdetéseket a Facebook



|

Mindezt azután, hogy a tévinformációkkal és a káros tartalmakkal már elkezdtek leszámolni.

Hirdetés

A Facebook betilt minden reklámot, ami azt ígéri, hogy meggyógyítja vagy megelőzi a koronavírust, vagy bármilyen módon pánikot kelt a járvány kapcsán, és hasonló irányelveket vezetett be a Marketplace platformon is. Mindezzel a Facebook a WHO törekvéseit szeretné támogatni, vagyis lépéseket tesz a félrevezető és pánikkeltő tartalmak, reklámok ellen. Betiltják azokat a hirdetéseket is, amelyek szerint a vírusfertőzést biztosan meggátolják az arcmaszkok. Ez nem így van, mint erre már többször is felhívták a figyelmet a szakemberek. 

Hirdetés

A lépésre kevesebb mint egy hónappal azután került sor, hogy a Facebook bejelentette, töröl minden téves információt a platformjairól a koronavírussal kapcsolatban. Olyan tartalmakat is száműznek, amelyek félrevezetőek, hamis gyógymódot vagy megelőzést ígérnek. Sajnos erre most fokozott szükség van, mert egyes felek a pánikkeltés eszközével adnának el termékeket. 

A Facebookot sok kritika éri amiatt, hogy mennyire engedi vagy tiltja az egyes tartalmakat, illetve hogy a politikai reklámokban megengedett a téves információk terjesztése. A Facebook szerint azonban egy ilyen privát cégnek nincs joga befolyásolni a politikai beszédeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.