Hirdetés

A Facebook koronavírusos like gombon dolgozik



|

És nem, ez nem április elsejei marhulás, a tervezett új reakciógomb a szívecskés jelenlegi helyére érkezne. Kissé fura azért, de nem biztos, hogy tényleg lesz belőle valami.

Hirdetés

A lájkolást már ezer éve megszokhattuk Facebookon, de 2016 óta ahhoz is szépen idomult mindenki, hogy most már többféle reakciógombbal mutathatjuk ki érzéseinket egy adott poszt iránt a hahától a hűháig. Most viszont érdekes fejlesztésről tweetelt fotót egy olyan szivárogtató, aki amúgy is azzal foglalkozik, hogy mindenféle alkalmazás rejtett és tervezett funkcióit hozza napvilágra.

Hirdetés

Jane Manchun Wong szerint a Facebook ideiglenesen lecserélné az Imádom (Love) reakciógomb hagyományos, piros alapon fehér szívecskéjét egy olyan ikonra, amely ugyan szintén szívet formáz, de arra a grafikára utalva, amellyel a Facebookon és az Instagramon már elindultak kampányok - többek között az otthon maradásra buzdítva, de az üzenőfal tetején megjelenő információs panelen is ezt láthatjuk. Mutatjuk a gombsort, tessék:

Bár újságírói kérdésre a Facebook szóvivője elismerte, hogy valóban dolgoznak ilyen változtatáson, de ez egyelőre csak tervezési fázisnál tart, tehát még nem tudni, mikor vezetik be, sőt egyáltalán nem biztos, hogy valaha bekerül a szolgáltatásba.

Elsőre valóban kissé felemás a dolog, hiszen valószínűleg a tervezők elgondolása szerint a koronavírussal kapcsolatos szolidaritást, esetleg figyelemfelhívást akar jelképezni, de simán értelmezhető úgy is, hogy valaki "imádlak, mint a koronavírust" felhanggal használná. Egyes vélemények szerint nem a meglévő szívecske ikont kéne lecserélni, hanem egy új reakciógombként kéne megjelentetni valamilyen formáját a grafikának. Meglátjuk (mindenesetre addig is #vigyázzmagadra és #maradjotthon).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.