Hirdetés

Saját koronavírus-térképet készít a Facebook



|

A hírfolyam tetejére kerülő új funkció azt mutatja meg, világszerte hogy áll a COVID-19 terjedése, vagy jó esetben visszaszorítása.

Hirdetés

A Facebook már eddig is több területen igyekezett segíteni az egyértelmű és hiteles tájékoztatást a koronavírussal kapcsolatban. Nemrég egy olyan információs panelt adott a hírfolyamhoz, amelyre kattintva a területünk szerint illetékes hivatalos tájékoztató szervekhez lehet eljutni, valamint megnézhetjük a legújabb, hiteles információkat, amelyek többek között a WHO-tól és a CDC-től származnak.

Hirdetés

Emellett egy olyan közösségi hubot is fejlesztenek, amelyben szomszédok és egymáshoz közel lakók segíthetnek egymásnak vagy a környéket érintő infókat oszthatnak meg. És persze ne felejtsük el azt sem, hogy Mark Zuckerberg 100 millió dollárral támogatja a koronavírusról hitelesen tájékoztató szervezeteket, és beszállt Bill Gates jószolgálati alapítványába is egy erősebb összeggel a vakcina kifejlesztését támogatva.

Most ismét egy olyan újdonságról adott hírt a Facebook, amely a COVID-19 járványhoz kapcsolódik, és közvetlenül a közösségi oldalon illetve az appban lehet majd vele találkozni. Egy olyan hőtérképhez hasonló ábra kerül a hírfolyam tetejére, ahol azt láthatjuk, melyik területen hogyan változott a megbetegedések aránya, színekkel megkülönböztetve követhetjük a romló és javuló tendenciákat is.

Ehhez a felhasználóktól gyűjtött adatok is segítenek majd, de gyorsan jelezték azt is, hogy itt soha nem tárolnak és továbbítanak majd semmi olyan információt, ami konkrét személyek azonosítására szolgálhat. A térkép alatt megtalálható lesz egy pár kérdésből álló kérdőív, amit bárki kitölthet, ez hozzáadódik a Facebook és a Carnegie Mellon Egyetem közös kezelésében elemzett adatbázishoz. Elsőként az Egyesült Államokban tesztelik az újdonságot, és ha beválik, hamarosan világszerte megjelenik majd a hírfolyamok tetején.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.