Hirdetés

Új funkcióval segítene a karanténban lévőknek a Facebook



|

Egy közösség köré szerveződő hubot jelenítenek meg, amiben a szomszédoktól kérhetnek segítséget az emberek.

Hirdetés

A Facebook különféle intézkedések útján igyekszik kivenni a maga részét a koronavírus elleni küzdelemből, vagy épp segíteni azokat, akik a legtöbbet teszik, tehetik a járvány ellen. Most pedig arra bátorítja az embereket, hogy segítsenek a szomszédaiknak, a körülöttük élőknek, ezért a közösségi segítség funkciót folyamatosan bővítik - ez a hub azok számára jelenthet valamiféle segítséget, akik karanténban ragadtak a járvány alatt. 

Hirdetés

A felhasználók különféle szolgáltatásokat ajánlhatnak fel, például segíthetnek a közlekedésben, bevásárlásban, önkéntes munkával. Az is beírhat a hubra, akinek valamire szüksége van, illetve mindenki szűrhet a felajánlások között. Az oldalon lesznek továbbá hivatkozások a Facebook koronavírussal kapcsolatos információs központjához is. 

A közösségi segítség funkció korábban akkor volt elérhető, amikor a Facebook kríziskezelési eszközként használta, főleg természeti katasztrófák során. Általában csak azokban a régiókban volt aktív, ahol a katasztrófa vagy vészhelyzet fennállt. A mostani, koronavírusra szabott verziót egyelőre Amerikában, Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Kanadában és Franciaországban élesítik, később pedig akár más országokban is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.