Hirdetés

Letiltottál valakit Facebookon? Lehet, hogy újra meg kell tenned!



|

Egy rendszerhiba miatt lehet, hogy újra láthatja a bejegyzéseinket, és akár kapcsolatba is léphet velünk valaki, akit korábban letiltottunk: érdemes ellenőrizni!

Hirdetés

A Facebookon van egy nagyon hasznos funkció, bár persze az lenne az igazán szép világ, ha nem lenne szükség ilyesmire. Ez pedig a felhasználók letiltásának lehetősége. Erre több esetben is szükség lehet, például akkor, ha valaki kéretlenül kezd zaklatni, vagy esetleg egy csúnya szakítás után szeretnénk az exet és baráti körét, rokonságát megkímélni életünk további követésétől. Ilyenkor a letiltott illető nem tud ránk keresni a közösségi oldalon, nem látja az általunk közzétett tartalmakat, és üzenetet sem tud írni nekünk. Viszont elég nagy galibát tud okozni, ha azt hisszük valakiről, hogy letiltott állapotban van, pedig véletlenül "kiszabadult" onnan - márpedig épp ez történt a Facebook rendszerében nemrég.

Hirdetés

A közösségi oldal hivatalos közleményben figyelmeztetett mindenkit, hogy rábukkantak egy rendszerhibára, amely egyszerűen feloldotta a letiltást egyes felhasználók esetében, és erről sem a letiltó, sem a letiltott nem értesült. Az érintett időszak május 29-től június 5-éig tartott, de csak most vették észre, hogy ezen a héten akadt egy kis probléma.

A hiba 800 000 felhasználót érintett, ami a kétmilliárd fölötti Facebook-júzerhez viszonyítva kevés, de azért érdemes mindenkinek ellenőriznie, hogy akit eddig letiltva tartott, még mindig a listában van-e.

A Facebook szerint az érintett felhasználók 83 százalékánál egyetlen letiltott ember került ki a tiltólistáról, a maradék 17 százaléknál akár több is kibújhatott. Épp ezért mindenkinek azt ajánlják, ellenőrizze a megfelelő aloldalon, még mindig ott vannak-e a korábban "kezelt" zaklatók vagy nemkívánatos személyek. Elvileg az érintetteknek külön üzenetet is küld a Facebook, de nem árt odafigyelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.