Hirdetés

Nézd élőben, ahogy letörlik Mark Zuckerberget a Facebookról



|

Vasárnap délben állítólag egy hacker ezzel bizonyítja, mennyire sebezhető a közösségi szolgáltatás.

Hirdetés

Biztonsági balhéból biztonsági balhéba tántorog a Facebook mostanában, épp tegnap éjjel derült ki a legújabb, amikor ideiglenesen 50 millió felhasználó fiókja állt tárva-nyitva illetéktelenek előtt. Szóval nem is jöhet jobbkor az az akció, amiben egy tajvani "jó szándékú hacker" egyenesen a Facebook alapítójának saját fiókját veszi célba, és ezt élő adásban is közvetíti.

Hirdetés

Ezen a linken elvileg vasárnap, magyar idő szerint délben elindul egy olyan közvetítés, amelyben a tajvani Csang Cse-jüan bemutatja, hogy képes akár Mark Zuckerberg fiókjába is belépni, és akár megváltoztatni vagy törölni azt. Az illető egyébként hazájában amolyan tech-guru és médiaceleb, egy white hat hacker (a kifejezés azt jelenti, hogy a tudását nem hasznonszerzésre vagy egyéb rossz dolgokra használja, hanem ezzel hívja fel a figyelmet különféle biztonsági problémákra).

Eddigi akciói között volt olyan, amikor egy tajvani tömegközlekedési cég rendszerét feltörve ingyen vett magának buszjegyet, de az Apple Pay egyik hibáját kihasználva azt is bemutatta, hogy akár tíz forintnak megfelelő összegért tudna venni belőle 500 iPhone-t. A vicces az, hogy saját elmondása szerint nem is fő foglalkozása a jó szándékú hackelés, ezt simán csak unalmában csinálja, meg persze abban a reményben, hogy hátha egy kis "nyomravezetői jutalom" is üti a markát az érintett cégektől.

Mondjuk a Facebooknál pont rossz ajtón kopogtat, mert más nagy netes és techvállalatokkal ellentétben, akik valóban pénzt fizetnek a sérülékenységeikre figyelmeztetőknek, a Facebook nem ad jutalmat ilyesmiért. 2013-ban egy palesztin fiatalember ugyanilyen etikus okokból már feltörte Zuckerberg fiókját és elhelyezett rajta egy videót szemléltetésként, de ebből sem lett köszönetáradat és zsíros csekk.

Mindenesetre aki kíváncsi arra, sikeres lesz-e a tajvani akció, nézze vasárnap délben a közvetítést, és személyes preferenciáinak megfelelően drukkoljon Csang Cse-jüannak vagy épp a Facebook biztonsági csapatának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.