Hirdetés

Tovább egyszerűsödött a Messenger app



|

Eltűnt egy kevéssé használt funkció és hátrébb sorolják a chatbotokat is.

Hirdetés

Már 2018-ban pedzegették a Facebook háza táján, hogy a túlzottan funkciógazdag Messengert vissza kéne fordítani az alapok felé, mert a jelek szerint a felhasználók nem igazán kattantak rá a beépített játékoktól kezdve a mindenféle egyéb extrára, amivel az idők során felpimpelték. Eközben pedig egy csomó egyéb chatszolgáltatás is kifejezetten népszerűvé vált, szóval ideje egy egyszerűbb, letisztultabb appot kínálni, gondolták a Zuckerberg-műveknél. Azóta itt-ott nyesegetnek a funkciókból, mint jó kertész a barackfából, a legújabb karcsúsítással már egészen minimál lett az app.

Hirdetés

Egyrészt eltűnt egy olyan funkció, amit a visszajelzések szerint a kutya se használt, ez a Discover - ugye, hogy valami rémlik, volt ott még egy gomb az app legalján, amire soha nem koppintottál? Na, ez az, és mostantól már nem is fogsz rápöckölni, még véletlenül sem, ugyanis alul már csak a Chatek és az Emberek gomb maradt. Utóbbi a kontaktjainkat mutatja úgy súlyozva, hogy azok kerülnek előre, akik friss Facebook Sztorit osztottak meg - jó kérdés, ez mikor repül majd a Messengerből.

A másik változtatás érdekes azok után, hogy néhány éve pont a chatbotokról szólt minden, ezek lesznek a jövő virtuális társalkodónői, a tökéletes ügyfélszolgálatosok, és még Gyurcsány Ferenc is rákattant a lehetőségre, azóta a Feribotnak bevézett robottal politikai és meggyőzédésbeli határok nélkül beszélget boldog-boldogtalan. Nos, a chatbotok továbbra is elérhetőek maradnak, viszont hátrébb sorolja őket a rendszer, az Emberek fülön már nem is jelennek meg, csak akkor lehet őket elérni, ha kifejezetten rákeresünk az adott márkára és mi magunk kezdeményezünk beszélgetést.

Esélyes, hogy a Messengerre azért is kezdett kissé több energiát fordítani a Facebook, mert a tulajdonában lévő másik chatszolgáltatásra, a WhatsApp-ra mostanában kissé rájár a rúd mindenféle biztonsági kérdéssel kapcsolatban. A frissítés néhány napja kezdett kipörögni a felhasználókhoz, szóval ha nálad még nem ez látszik, akkor is esélyesen napokon belül megérkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.