Hirdetés

Bővül a Messenger Kids, Magyarország megint kimaradt



|

A Facebook újabb 75 országban tette elérhetővé biztonságos, gyerekeknek szánt csevegőjét, de ezek között nincs egy sem a közelünkben.

Hirdetés

Hivatalosan a Facebookot, és így a Messengert is csak 13 éves kortól lehet használni különféle gyermekvédelmi és biztonsági okokra hivatkozva, ami persze viszonylag könnyen átverhető, hiszen a regisztráció során csak nyilatkozni kell a születési évről, amit első körben senki nem ellenőriz, legfeljebb utólag akkor, ha valakit bejelentenek az adminoknál vagy más módon "bukik le". A Facebook azért is hozta létre a Messenger Kids nevű verziót, hogy a gyerekeknek is legyen chat-alkalmazásuk, ebbe viszont komoly szülői kontroll-módszereket építettek.

Hirdetés

Most egyrészt ezeket a szülői felügyeleti lehetőségeket bővítették az alkalmazásban. A Supervised Friending segítségével a szülők megnézhetik, ki akarja ismerősnek jelölni a gyerekeiket, és csak jóváhagyásuk után indulhat a kétirányú csevegés. Frissült a Parent Dashboard is, ahol a szülők azt tudják követni, milyen információk látszanak "kifelé" a gyerekekről, vagy milyen időszakokban használhatják a szolgáltatást.

A fejlesztésekkel együtt az alapvetően Észak-Amerikában indult Messenger Kids megjelent 75 újabb ország alkalmazásboltjaiban (ez az App Store-t, a Google Play Store-t és az Amazon Appstore-t jelenti), viszont a lista végigböngészése után látható, hogy Magyarország, de még a környező egyéb országok sem kerültek bele a mostani bővítési körbe. Ázsia és Latin-Amerika volt most a terjeszkedés iránya, szóval nagyon örülünk, hogy például Kiribati, St. Kitts & Neivis, valamint Tokelau kiskorú lakossága már biztonságban chatelhet, de a világ Európa nevű eldugott szegletén továbbra is enélkül kell tengetnünk elmaradott, szürke napjainkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.