Hirdetés

A Facebook leállítja egyik mobilos appját



|

Mondjuk pont azért, mert nem túl sokan használták, amit meg tudtak, már kannibalizáltak belőle máshová.

Hirdetés

Megvallom őszintén, jómagam nem is tudtam arról, hogy egyáltalán létezett egy olyan különálló app, amit MSQRD-nek hívtak. Pedig a hírek szerint tényleg így volt, illetve még egy kis ideig még jelen időben is beszélhetünk róla, de már nem sokáig: a Facebook tulajdonában álló alkalmazás április 13-án felkerül a nem létező orokrebefejezte.com panteonjába. Viszont ez esetben teljesen megalapozott úgy fogalmazni, hogy "szelleme tovább él".

Hirdetés

Az MSQRD alapvetően független fejlesztésnek indult, és a Snapchaten felbukkanó, kiterjesztett valóság alapú "maszkokkal" lehetett benne ellátni benne a saját arcunkat, aztán így chatelni. 2016-ban vásárolta fel a Facebook, amikor már látszott, hogy a fiatalabb generáció mennyire rákapott a cicafüles, mangaszemű AR-effektekre.

Aztán az történt ezzel az appal is, mint annyi minden mással, amit egy nagyobb cég bekebelez: az AR alapú effektek ötletét a Facebook is szépen átemelte saját termékeibe, többek között a Facebook Live szolgáltatásba, a Messengerbe és az Instagramba, majd egy idő után egyértelművé vált, hogy a nem túlzottan reklámozott és így enyhén szólva magára hagyott MSQRD-t a kutya se használja. Szóval itt az ideje kukázni, de persze kaptunk mellé szívszorító közleményt.

A Facebook úgy fogalmazott, hogy az MSQRD igazi értéke az volt, hogy az AR-technológia hőskorában mutatott valami újat, és ezért nagyon hálásak is neki, az app mögött álló fejlesztők pedig már a közösségi óriás saját kiterjesztett valóság alapú platformján, a Spark AR-on dolgoznak, amivel sokkal többféle alkalmazásba juttathatják el az újdonságaikat, mintha csupán egyetlen különálló appra koncentrálnának. Mindenesetre, ha valaki használja még a MSQRD-t, azért jó tudnia, hogy lassan csomagolhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.