Hirdetés

Heteken belül jöhet a Facebook saját pénze



|

Korábban már kiszivárgott, hogy saját kriptopénzt tervez a legnagyobb közösségi oldal, de friss hírek szerint nem húzzák 2020-ig a bevezetést.

Hirdetés

Március elején jöttek először olyan hírek, miszerint a Facebook saját kriptopénzt fejleszt: az információk szerint egy 50 fős csapat dolgozik a Facebook-pénzen, teljes titokban (legalábbis addig volt titok ugyebár). Első körben a WhatsApp-on tervezték tesztelni az újdonságot, amely arra szolgál, hogy üzenetküldő eszközökkel lehessen pénzt is küldeni családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek. Az akkori infók szerint valamilyen kriptovalutákkal kereskedő cég lenne a Facebook partnere, náluk lehetne átváltani valós pénzünket Facebook-fityingekre, majd elküldés után a címzett is ugyanitt válthatná vissza hagyományos fizetőeszközre.

Hirdetés

Ezzel akár az is együtt járhat, hogy benn is tarthatjuk a pénzünket egy "Facebook-fiókban", valahogy úgy, mint ahogy a PayPal-nál megszoktuk, tehát nem szükséges azonnal visszaváltani az összeget, ahogy megkaptuk, ebből az egyenlegből küldözgethetnénk mi is, ha erre van szükség.

Márciusban még arról szóltak a hírek, hogy a legelső tesztek 2020-ban kezdődnek, ehhez képest most érkezett egy cikk a The Information jóvoltából, amelyben már azt írják, hogy már ebben a hónapban bemutatkozik a GlobalCoin. Az írás szerint azok a kereskedők, akik támogatják a kriptopénz használatát, bónuszokat kaphatnak, emellett pedig lesznek olyan helyek is, ahol valódi pénzt és Facebook-pénzt lehet váltani. A legmeredekebb hír az, hogy a projekteken dolgozó Facebook-kollégákat is már GlobalCoinban fizetik majd ki.

A Facebook állítólag azzal szeretné garantálni a GlobalCoin biztonságát a teljesen szabályozatlan, ezáltal gyakran összevissza ugráló árfolyamú és sokak által megbízhatatlannak tartott Bitcoinhoz és társaihozt képest, hogy egy külsős cég irányításával centralizált felügyeletet adna a tranzakciókhoz.

Azért az ilyen "belsős informátoroktól" származó hű-de-tuti-biztos értesüléseket érdemes mindig elosztani kettővel, de azért ne legyen senki meglepve akkor, ha tényleg pár héten belül tényleg bejelentik a Facebook saját pénzét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.