Hirdetés

Feltörték a Facebook Twitter- és Instagram-fiókját



|

Mármint ugye annak a Facebooknak, amelynek egyébként sem épp a biztonság szóval forrt össze a neve. Kellemetlen.

Hirdetés

Előfordulnak olyan hackelések a közösségi médiában, amelyekkel nem feltétlenül akarnak kárt okozni, vagy közvetlenül pénzt keresni, egyszerűen csak figyelemfelhívásnak szánják őket. Olyan csapat is akadt már a történelemben nem is egy, amely csak egy kicsit szeretett volna a reflektorfényben csücsülni, mint egy fontosabb fiók feltörője, esetleg egy-egy politikai vagy társadalmi üzenetet juttatott el ilyen unortodox módon a világnak. A mostani hack célja még ennél is kevesebb, egyszerűen azért csinálták, hogy elmondhassák, sikerült.

Hirdetés

A jelek szerint ennyi volt csupán a szándéka az OurMine csapatnak is, amely korábban már bekerült a hírekbe azzal, hogy több fontos közösségi fiók felett átvette rövid időre az uralmat. Mindössze néhány percig tudták tartani az elfoglalt virtuális bázisokat, ez alatt pedig folyamatosan ugyanazt az üzenetet ismételgették:

"Helló, mi vagyunk az OurMine. Úgy tűnik, még a Facebookot is meg lehet hackelni, de legalább az ő biztonsági rendszerük erősebb, mint a Twitteré."

Mondjuk ez elsőre kissé kusza megfogalmazás, hiszen nem a Facebookon hackelték meg a Facebookot, hanem Twitteren és Instagramon. Mindenesetre az üzenet végén kiderül a turpisság, és némi önreklámba fordul a dolog azt sejtetve, hogy ha akarják, ugyanezt megcsinálhatnák a Facebook saját rendszerében is. Azt írják ugyanis, ha bárki szeretne javítani a fiókja biztonságán, forduljon hozzájuk e-mailben, és különféle biztonsági szolgáltatásokért is keresse őket weboldalukon. Végül is rablóból lesz a legjobb pandúr, és lehet, hogy tényleg hatékony (ha nem is túl legális) az ilyen reklám, amiben először megmutatják, mi a veszély, aztán jelzik, hogy segíthetnek bárkinek védekezni hasonlók ellen.

A csapat a Messenger fiókját szintén megpofozgatta Twitteren és Instagramon hasonló üzenetekkel. A Twitter már jelezte, hogy amint értesítést kaptak a betörésről, ideiglenesen lezárták az érintett fiókokat és dolgoznak az eredeti tartalmaik visszaállításán. Az OurMine pedig a jelek szerint megy tovább, az egyik hackelt bejegyzésben ugyanis bejelölték egy neves pletykavlogger, KEEMSTAR fiókját. Talán éppen ő lesz a következő áldozat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.