Advertisement

Nemsokára olyasmit tehetünk Facebookon, mint maga Zuckerberg

|

Újabb érdekes botrányba futott bele a közösségi oldal, amikor kiderült, Mark Zuckerberg korábbi üzeneteit teljesen törölték, míg másoknál ilyen lehetőség nem adott. Ez azonban hamarosan változni fog.

A mostani ügy már nem a Cambridge Alalytica nevével fémjelzett óriási adatkezelési botrány egyenes fejleménye, ehelyett úgy néz ki, a Facebookra mostanában további ügyekben is rájár a rúd. Annak ellenére ugyanis, hogy a legnagyobb közösségi oldal folyamatosan az átláthatóságot és a nyíltságot hirdeti legfontosabb irányelveiként, nemrég kiderült, hogy Mark Zuckerberg és további felsővezetők által elküldött Messenger üzeneteket teljesen töröltek. Ilyesmire átlagos felhasználóknak sosem volt és most sincs lehetősége, csupán annyit tehetünk, hogy a saját oldalunkon törlünk egy beszélgetést, de ettől a másik félnél vagy feleknél továbbra is megmarad minden. Így például nem lehet eltitkolni vagy megmásítani korábban leírtakat - kivéve, ha valaki a Facebook csúcsán működik.

Hirdetés

A Facebook néhány nappal ezelőtt erősítette meg, hogy kiemelt felhasználók (tehát a Facebook vezetősége) által lebonyolított Messenger beszélgetéseknek alapértelmezésben is volt egy úgynevezett "lejárati ideje", amely után ezek nem csak az ő oldalukról, hanem a beszélgetőpartnerek oldaláról is nyom nélkül törlődnek. A hivatalos kommentár szerint erre azért volt szükség, mivel az érintettek által folytatott bármilyen kommunikáció hosszú távon biztonsági kockázatot jelenthet a cégre nézve.

Ezt a magyarázatot nagyjából elfogadta a közönség, de ettől még a Facebooknál minden bizonnyal érezték, hogy érdemes egy kicsit előre is menekülni ebből a helyzetből, ezért bejelentették: ezt a funkciót mindenki számára elérhetővé teszik. Azt még nem tudni, mikor vezetik be mindezt, de több információ szerint csak hónapok múlva lesz mindenki számára használható az üzenetek és beszélgetések teljes törlése. Ekkortól viszont

lehetőségünk lesz arra, hogy a korábbi Messenger-beszélgetéseinket úgy töröljük, hogy nem csak a mi fiókunkból, hanem a beszélgetőpartnerünktől is eltűnjön. Ezen kívül előre beállíthatjuk, hogy egy adfott üzenet vagy beszélgetés mennyi ideig maradjon meg mindkét félnél.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra » Advertisement

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.