Hirdetés

Facebook widgettel és más újdonságokkal bővülhet a Windows 11



|

Újabb funkciók bevezetésével kísérletezik a Microsoft.

Hirdetés

A Statcounter nemrég tette közzé a legfrissebb statisztikáját a Windows operációs rendszerek aktuális elterjedtségéről, amely arról árulkodik, hogy a 2021 őszén megjelent Windows 11 népszerűsége ha lassan is, de növekvőben van: az új platform immáron a windowsos gépek 23%-án fut, szemben a 71,45%-on álló Windows 10-zel.

A Microsoft persze nagyon szeretné, ha a mérleg nyelve az előbbi felé dőlne el, melynek érdekében folyamatosan érkeznek az újdonságok és a finomhangolások a Windows 11-be. Az Insider Dev Channel tesztcsatornán megjelent 23451-es kiadás több érdekességet is tartalmaz.

Hirdetés

Az egyik a Facebook-widget, amely kompakt formában mutatja meg a fiókunkhoz köthető aktivitást a widgeteknek szentelt felületen, egy kattintást követően pedig egyenesen az alkalmazásba navigál. Ez persze azt jelenti, hogy a widget kitűzéséhez a Facebook appot is telepítenünk kell. A Microsoft egyébként hamarosan felturbózza a widgetek kiválasztására szolgáló menüt is, amelyről külön cikkben írtunk.

A másik attrakció a "Details" (Részletek) gomb. Ezt a Fájlkezelő jobb felső sarkába integrálták, és arra szolgál, hogy a fájlok vagy mappák részletes információit tekintsük meg vele. A megoldás talán kevésbé intuitív, mint az évtizedek alatt berögzült jobbgombos módszer, cserébe viszont csak egyetlen kattintást igényel, és könnyen áttekinthető formában tálalja az információkat.

Végezetül pedig sokan örülhetnek, hogy 4K-s támogatást kapott a Windows egyik legjobb funkciója, a Spotlight, még részletesebb formában tárva elénk a szebbnél szebb háttérképeket. Persze fontos megjegyezni, hogy a Dev Insider Channelen felbukkanó újdonságok nem mindig jutnak el a nagyközönséghez, így elméletben semmi sem garantálja, hogy a Windows 11 nyilvános kiadásában is élesednek ezek a funkciók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.