Hirdetés

Facebookos élőzés közben fulladt vízbe egy lány



|

A 23 éves lányt egy medencében érte a halál.

Hirdetés

Ha úgy vesszük, a Facebook élő közvetítési funkciója világszerte már több ember halálát okozta, az egyik legsúlyosabb eset pedig éppen hazánkban történt: 2018-ban kilencen vesztették életüket Ceglédbércel közelében, amikor egy román kisbusz sofőrje a vezetés helyett a facebookos streamelésre figyelt.

Most pedig egy újabb áldozatot szedett a funkció, ezúttal egy fiatal lány személyében, aki élő adásban fulladt bele egy medencébe.

Hirdetés

A CNN beszámolója szerint a Kanadában élő, de kenyai születésű Hellen Wendy Nyabuto az Ontario állambeli Collingwoodban úszott, amikor a facebookos streamelés közben a medence mélyebb részére került, ahol már nem tudott a felszínen maradni. Az időközben eltávolított videóban állítólag látható volt, ahogy még válaszol a nézői kérdéseire, majd küzdeni kezd az életéért. A lány holttestét órákkal később fedezték fel a medence alján.

Wendy három éve érkezett Kanadába, ahol ápolónak tanult és részmunkaidős munkát végzett az egészségügyben. A tragédiát súlyosbítja, hogy a lány tartotta el a Kenyában maradt szüleit és négy testvérét is.

"Anyagi segítséget nyújtott nekem a testvérei taníttatásához, különösen az iskolai tandíj és egyéb költségek tekintetében. Most elakadtam, és újra a nulláról indulok. Kíváncsi vagyok, hogy a fiatalabb testvérei hogyan fogják folytatni az iskolai tanulmányaikat."

- mondta az elhunyt lány földművesként dolgozó apja, aki könnyek közt nézte végig az általa csak szörnyűként jellemzett Facebook-közvetítést. Wendy ötödik testvére szintén Kanadában él, és egy Fundraiser-kampányt indított, hogy összegyűjtse a holttest hazaszállításához szükséges 50 ezer kanadai dollárt (közel 16 millió forintot). A felhívásra végül több mint 1500 adomány érkezett, így Wendy a kenyai hagyományoknak megfelelő temetésben részesülhet a szülőföldjén.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.