Hirdetés

Fájóan hiányzó funkcióval bővül a WhatsApp



|

Rengetegen örülhetnek a WhatsApp bétájában felbukkant új funkciónak.

Hirdetés

Magyarországon ugyan nincs körülötte túl nagy felhajtás, de a Statista adatai szerint havonta több mint 2 milliárd ember használja a WhatsAppot, s ezzel messze ez az emberiség kedvenc üzenetküldő szolgáltatása, fölényesen előzve a második helyezett WeChatet és a harmadik helyezett Facebook Messengert.

Épp ezért érthetetlen, hogy miért hiányzott eddig az online státuszunk elrejtése a Meta tulajdonába tartozó alkalmazásból, de a jelek szerint a fejlesztők végre kapcsoltak, és 2022-ben elhozzák a funkciót, ami már a Windows Live Messengerben is alapnak számított.

Hirdetés

Elsőként a WhatsApp-hírekre szakosodott független blog, a WABetaInfo adta hírül, hogy az alkalmazás 2.22.16.12-es számú androidos bétájában már feltűnt a lehetőség az online jelenlétünk eltitkolására. A beállításokról készített képernyőfotó alapján megadhatjuk, hogy mindenki, csak a kontaktjaink, a kontaktjaink néhány kivétellel, avagy senki se lássa, hogy elérhetők vagyunk. Mindezt viszont az utolsó bejelentkezésünk közléséhez köti a rendszer, tehát az online állapotunk kijelzésénél közvetlenül csak azt szabályozhatjuk, hogy az megegyezzen-e az előbbire vonatkozó beállításunkkal.

A funkciót egyébként néhány hete már az iOS-es bétában is sikerült kiszúrni, így már biztosnak tűnik, hogy mindkét platform megkapja. A megjelenés viszont még jóval odébb lehet, a WABetaInfo szerint ugyanis az újdonság még a fejlesztés korai szakaszában jár, ezért béta tesztelők sem férhetnek hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.