Hirdetés

Fantázialigákkal bővül a Facebook



|

A közösségi oldalra költözik a sportrajongók közkedvelt időtöltése, de még tévés műsorokra is kiterjed a tippjáték.

Hirdetés

Leginkább az USA-ban népszerűek a fantázialigák, s lényegük, hogy a képzeletben összeállított csapatok a bennük található játékosok valóélet-beli teljesítménye alapján mérkőznek meg egymással.

A második világháború utáni években népszerűvé vált időtöltést régen papíron űzték, ám idővel az internet vált az elsődleges platformjává, most pedig a Facebook hivatalos megoldása is csatlakozik a mókához.

Hirdetés

A közösségi oldal nemrég jelentette be, hogy Facebook Fantasy Games néven a fantázialigák is bekerülnek a Zuckerberg-birodalomban űzhető tevékenységek körébe. A funkciót egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában tették elérhetővé, az iOS-es és az androidos mobilalkalmazásban egyaránt.

A Facebook egy leegyszerűsített élményt kínál, ahol a játékosok nemcsak sportesemények, de egyéb programok eredményeit is megjósolhatják. Az érdeklődők akár nyilvános, akár zártkörű ligákat is indíthatnak majd, az elérhető sportágak köre pedig folyamatosan bővül. Ami az egyéb programokat illeti, többek között a Survivor és a The Bachelorette (a Nagy Ő női változata) televíziós műsorok kapcsán is lehet tippelgetni.

Az újdonság fokozatosan válik elérhetővé az érintett felhasználóknak, arról viszont nem nyilatkozott a Facebook, hogy tervezik-e a jövőben a funkció "exportját". Igény azonban feltehetően lenne rá, hiszen már Európában is egyre többen követik az olyan ligákat, mint az NFL és az NBA.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.