Hirdetés

Az FBI szerint ideje felhagynod a jelszavak használatával



|

Természetesen a Szövetségi Nyomozóirodának azért van tippje arra is, hogy mivel helyettesítsd őket.

Hirdetés

Az FBI a legutóbbi jelentésében azt tanácsolja az embereknek, hogy hagyjanak fel a jelszavak használatával, amelyekkel manapság a fiókjaikat és eszközeiket biztosítják. Ami magát a jelszót illeti, a szervezet szerint nem annak a komplexitása számít igazán, hanem a hossza. Ha biztonságos jelszót akarunk, akkor minél hosszabbat érdemes választani, a rövid és egyszerű, valamint a rövid és komplex is kerülendő, mert könnyebb feltörni, megfejteni. Természetesen azért van javaslatuk arra is, hogy mivel kellene helyettesíteni őket: mint az előző sorokból kiderült, egyfajta jelmondatot. 

Hirdetés

Geek körökben nem újdonság a hosszú és bonyolult jelszó, jelmondat, amely megjegyzése nehézkes. Az FBI szerint éppen ezért jó: megjegyezni még éppen meg lehet, de kitalálni vagy feltörni már kevésbé. 

A [G5e*cbCy74Tm$*SZthE7igp7L] egy kiváló jelszó, amit senki sem szeretne megjegyezni. A [SargaHajuMenoLovasHarcos] kevésbé komplex, ellenben könnyebben megjegyezhető. A bűnözők számára kitalálni vagy feltörni brute-force módszerekkel viszont pont olyan nehéz, mint a felsőt. A cél tehát az, hogy egymáshoz nem illő szavakból rakjunk össze valami hosszabb, de megjegyezhető dolgot. Ha pedig jelszókezelő mellett dönt valaki, akkor mesterjelszóként is jó ötlet ilyen kifejezést bevetni, és persze a kétlépcsős hitelesítés használata is javasolt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.