Hirdetés

Ezt tanácsolja az FBI, ha az ünnepek alatt utaznál



|

Főként az ingyenes WiFi rejtette veszélyekre figyelmezteti az ünnepek alatt utazó emberek az FBI.

Hirdetés

Sokan utaznak az ünnepek alatt, a legtöbben pedig okostelefont is használnak közben. Az FBI emiatt úgy érezte, ideje figyelmeztetni mindenkit, aki így tesz, hogy ne bízzon meg minden ingyenes WiFi-hálózatban. 

Hirdetés

A nyilvános WiFi-hálózatok használata általában igen kockázatos, nincs rá garancia, hogy hiteles a kapcsolat, a hackerek pedig néha biztonsági réseken át figyelik a forgalmazott adatokat. 

Az FBI azt mondja, hogy ne csatlakozzunk automatikusan egyetlen ingyenes WiFi-hez sem. Ez egyenes út a kártevőkhöz, a jelszavak és PIN-ek elvesztéséhez vagy ahhoz, hogy távolról átvegyék az irányítást eszközeink felett. 

Ha muszáj nyilvános hotspotot használnunk, hotelben vagy reptéren, akkor erősítsük meg a hálózat nevét és a belépési módot. Véletlen se kapcsolódjunk egy másik hálózatra, ami az eredetinek próbálja álcázni magát. Ha pedig mindenképp védelem nélküli hálózatra kapcsolódunk, véletlen se csináljunk olyan fontos dolgokat, mint mobilbankolás. 

A szakértők szerint a kártékony hálózatok mellett nagy veszélyt jelentenek a családi összejöveteleken a látogatók esetlegesen fertőzött készülékei is: érdemes lehet külön WiFi hálózatot fenntartani a vendégeknek. 

Az FBI emellett a túlzott megosztás korában mindenkit arra kér, ne tegyen ki állandóan képeket és bejegyzéseket arról, amit csinál (vagy a gyerekeiről), a földrajzi helyet pedig végképp ne jelölje meg. Nem szerencsés ugyanis arról megosztani újra és újra valamit, hogy az illető nincs otthon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.