Hirdetés

Már egy töltő is van olyan erős, mint az Apollo 11 fedélzeti számítógépe volt



|

Egy fejlesztő rájött, hogy az USB-s töltők akkora számítási teljesítményre képesek, mint az Apollo 11 fedélzeti számítógépe.

Hirdetés

Azt mára már mindenki tudja, hogy az Apollo 11 fedélzeti számítógépe meglehetősen primitív volt azokhoz az eszközökhöz képest, amelyek manapság körbevesznek minket. Az Apple egyik fejlesztője azonban rájött, hogy olyan mértékű fejlődésről beszélhetünk, hogy egy modern USB-s töltő már igazából nagyobb számítási teljesítményre képes. 

Hirdetés

Forrest Heller a Google 18, a Huawei 40 wattos és az Anker PowerPort Atom PD 2 töltőjét vizsgálta és hasonlította az Apollo 11 fedélzeti számítógépéhez, az AGC-hez. Ez utóbbi másodpercenként 40 000 egyszerű matematikai számítás elvégzésére volt képes, és 1024 MHz-en dolgozott. Az Anker töltőjében lévő Cypress processzor 48 MHz-en működik, kétszer annyi RAM-mal és közel kétszer akkora tárhellyel. Heller szerint négy ilyennek óriási hasznát vette volna anno a NASA. 

Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy a különféle erőhatásokat, sugárzást és sebességet valószínűleg már nem viselte volna jól egy modern USB-s töltő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.