Hirdetés

Félbevágta az appokat a Google Play Áruház



|

Jelentős mértékben csökkent az appok mérete, így a felhasználók még többet telepíthetnek a mobiljaikra.

Hirdetés

A Google Playért felelős Purnima Kochikar nemrég megosztott néhány érdekességet azzal kapcsolatban, hogy hogyan fejlődött a Google Play Áruház az elmúlt hónapokban. 

Hirdetés

Jelentősen csökkent például az appok mérete. A még jobb fejlesztői eszközöknek hála a Play Áruházban található alkalmazások mérete akár 65 százalékkal is csökkent. Ennek hála a felhasználók még több appot próbálhatnak ki, még többet telepíthetnek az okostelefonjaikra. 

Értelemszerűen mindez több telepítéshez vezetett, és többen is tartják meg az appokat. Ennek a kiadók és a Google is örülnek. 

A Google mesterséges intelligenciával és gépi tanulással igyekszik a felhasználók figyelmébe ajánlani a nekik tetsző appokat. Ennek hála az elmúlt 12 hónapban 30 százalékkal nőtt az alkalmazásbolt látogatottsága. A felhasználói élmény is javult, az összeomlások száma 70 százalékkal csökkent. 

Az algoritmusok a visszaéléseket, helytelen tartalmakat és kártevőket 99 százalékos pontossággal szűrik, pedig naponta több mint 50 milliárd appot szkennelnek. 

A jövőben még több fejlesztőhöz eljut a Google Play Instant is, aminek hála az appokat telepítés nélkül próbálhatják ki a felhasználók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.