Hirdetés

Felbukkantak a Huawei P30 Pro mérési eredményei



|

Az eddigi számadatok arra utalnak, hogy a szintetikus méréseken alulmarad a Huawei új csúcsmobilja a Galaxy S10-zel szemben.

Hirdetés

A mobilpiacon a következő nagy durranást a Huawei P30 Pro jelenti, amely már március 26-án bemutatkozik Párizsban. Addig is tovább erősödnek majd a szivárgások. Nemrég például a Geekbench adatbázisában szúrták ki a készüléket. 

Hirdetés

A többmagos teszteken a P30 Pro 9670 pontot szerzett, az egymagos teszten pedig 3251-et. A kiváló eredményeket a Kirin 980-as lapkának és a 8 GB RAM-nak köszönhette az eszköz. 

Mindez egyébként nem túl meglepő, elvégre ugyanaz a chip kerül bele, mint a Mate 20 Pro modellbe, emiatt a teljesítménye is szinte ugyanaz. Mostanra azonban a riválisok túl tudták szárnyalni a Huaweit. A Snapdragon 855-tel szerelt Galaxy S10+ például 11 000 és 3500 pont táján teljesít, míg az Exynos 9820-alapú verzió 10 500 és 4000 táján. Az iPhone XS Max 11 000 és 4700 körüli eredményeket ér el az A12 Bionic chippel. 

Nagyon fontos ugyanakkor, hogy a benchmark-eredmények nem sokat jelentenek a mindennapos használat során. Manapság ezek az SoC-k már olyan erősek, hogy megfelelő optimalizálás mellett egy több éves csúcsmobil teljesítményére sem lesz panaszunk. Éppen ezért nagyobb kérdés, hogy mennyire sikerül jól optimalizálnia az új EMUI-t a gyártónak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.