Hirdetés

Felfedezték a Huawei titkos laborját



|

Kiderült, hogy a Huawei a kínai főhadiszállásán egy Fehér Ház nevű titkos laborban dolgozik a márka jövőjén és az Amerikától való függetlenedésen.

Hirdetés

Bár a Huawei mobilos eladásai idén szárnyra kaptak, a cégnek messze nem ez volt a legjobb éve, sőt. A kormányzatok világszerte biztonsági aggályokat fogalmaztak meg a vállalat felszereléseivel és rendszereivel kapcsolatban, december elején pedig a cég egyik igazgatóját is letartóztatták. A pénzügyi igazgató szigorú feltételek, őrizet és nagy összegű óvadék mellett van most szabadlábon. A Bloomberg jelentése szerint azonban a Huaweinek van egy terve. 

Hirdetés

A gyártó kínai főhadiszállásán, Sencsenben állítólag van egy titkos kutatólabor, aminek a neve ironikus módon Fehér Ház. A Huawei mérnökei itt keményen dolgoznak a cég jövőjén, vagyis a mesterséges intelligencián, a felhőalapú rendszereken, új chipeken - minden olyan elemen, ami csökkenti a függőséget az amerikai cégekkel szemben. 

A jelentés szerint a kínai kormány is nagy nyomást gyakorol a Huaweire, hogy fejlesszen ki új technológiákat. A titkos laborban állítólag van egy külön terem, ahol csupa olyan forgatókönyv látható, amelyekben a jelenben és a jövőben valamilyen módon felhasználják a Huawei technológiáit. 

A Huawei jelenleg is sokféle alkatrészt ad el a különböző cégeknek a felhős piacon és az IoT-s szektorban. Ebből évi 10 milliárd dolláros árbevételt szed össze a Huawei, a következő években ez rohamtempóban emelkedhet. 

Állítólag a Huawei és a kínai kormány azt reméli, hogy a jövőben sikerül elérniük, hogy egyáltalán ne legyen szükségük amerikai chipekre vagy szoftverekre. Többen arra figyelmeztetnek viszont, hogy ha a biztonsági aggályok tovább fokozódnak, akkor Kínán kívül sorban vesztheti el az ügyfeleit és a piacait a cég. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.