Hirdetés

Felhagy a közutálatnak örvendő visszatekintő videókkal a YouTube



|

Tavaly nem volt YouTube Rewind a járvány okozta nehézségek miatt, és mégsem omlott össze az internet.

Hirdetés

Egy évtizede találta ki a YouTube, hogy visszatekintő videóval tiszteleg legnépszerűbb tartalomgyártói előtt, ami eleinte nem tűnt rossz ötletnek, de miután a 2018-as YouTube Rewind egy hét alatt a platform legtöbb dislike-ot kapó videója lett (azóta is tartja vezető helyét 19,56 millió dislike-kal), valószínűleg az ötletgazdák sem ünnepelték magukat. A 2019-es videó fogadtatása sem volt sokkal jobb, 2020-ban pedig a pandémia miatt döntöttek úgy a Google-nél, hogy nem fogják erőltetni inkább.

Idén sem lesz YouTube Rewind, sőt, mostantól soha többé. Ennek állítólag nem a rossz fogadtatás az oka. 

Hirdetés

A hivatalos indoklás szerint olyan naggyá vált a platform, hogy nem lehet egy videóban bemutatni annak hatalmasságát és változatosságát, így a jövőben a YouTube abban bízik, hogy majd a tartalomgyártók megoldják - egy a Tubefilternek nyilatkozó szóvivő elmondása szerint ugyanis ők ezt sokkal ügyesebben csinálják. Pénzzel nem fogják támogatni az alkotókat, de megosztásokkal igen. 

Készül továbbá egy interaktív élmény is, erről viszont nem árultak el többet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.