Hirdetés

Felhőszakadás: komoly biztonsági rést találtak a Google Cloudban



|

A hibát kihasználva könnyű lett volna megszerezni a felhasználók azonosító adatait.

Hirdetés

A SADA Systems biztonsági cég munkatársai találták meg azt a komoly sérülékenységet a Google Cloud Platform kódjában, amely potenciálisan lehetővé tette a rosszindulatú támadók számára, hogy megszerezzék a Google Cloud Service Account-ok titkos kulcsait.

A cég munkatársai által kiadott közleményben azt írták, a biztonsági rés " megbízható módszert adott volna a támadók kezébe, ahhoz, hogy visszaéljenek a Google Cloud környezetével". A SADA illetékesei a Google-t is tájékoztatták a problémáról, a Bug Hunters programon keresztül, amely lehetővé teszi, hogy a hibákat feltáró szakemberek pénzt kapjanak a bejelentésért cserébe.

Hirdetés

A biztonsági rést a Google Cloud Platformjának API-jában, az úgynevezett Cloud Asset Inventory API-ban találták meg. A sérülékenység minden felhasználót érintett, akik használták az API-t, illetve alkalmazták a cloudasset.assets.searchAllResources nevű engedélyt a cég felhőplatformján. A hibát a külső forrásból származó biztonsági eszközök, például a Cloud Security Posture Management (CSPM) eszköznél használt engedély gyenge biztonsági megoldásai okozták. 

A Google szakembereinek sikerült reprodukálni a hibát, amelyhez azóta elkészítették a javítást, azonban a SADA arra figyelmeztet, hogy azok a felhasználók, akikkel szemben kihasználták a biztonsági rést, továbbra is veszélyben lehetnek. A cég közleményében azért elismerte a Google munkáját, akik gyorsan és profin hárították el a problémát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.