Hirdetés

Feljavítanád a régi képeidet? Ezzel a programmal könnyedén megteheted!



|

Bár messze nem tökéletesek a régi fotók, óriási értéket képviselnek, ezért érdemes rájuk szánni az időt és a technológiát segítségül hívva feljavítani őket.

Hirdetés

Rengeteg emléket rejtenek a fotóalbumok, ám sokszor lerontja az élvezetet a rossz minőség, a szemcsés, kopott papírkép, ráadásul már csak azért is érdemes digitalizálni ezeket, hogy egészen biztosan megőrizhesd a jövő számára. A SoftOrbits szoftvere segít abban, hogy pár kattintással új életre kelljenek régi fotóid.

Feljavítás digitalizálással

Egyszerű, könnyen kiismerhető kezelőfelülete van a Photo Retoucher Pro szoftvernek, amely egyszerre egy képen képes műveleteket végrehajtani. A szimpla külső azonban ne tévesszen meg, rengeteg szolgáltatást találsz ebben a képszerkesztőben, ráadásul a telepítőt leszámítva a menük és gombok magyarítása nem is olyan rossz.

A program kifejezetten a régi papírképek, fekete-fehér fotók esetén képes csodákra, ráadásul a legtöbb funkció automatikusan is képes felismerni a javítás mértékét és elvégezni a változtatásokat. Ez kényelmes, de semmiképp sem univerzális, tesztünkön is akadt olyan eset, amikor a karceltávolító túlbuzgó volt, a színező pedig felismerhetetlenné tette a fotó alanyát.

Hirdetés

Persze ennek az ellenkezője is sikerült, különösen némi kézi finomhangolással: a régi kép kiszínezve élettel telt meg, a karcok eltávolítása, valamint a kontraszt feljavítása után pedig a régi papírkép olyan minőséget nyújtott, mintha digitális fényképezőgéppel készült volna.

Minden egyes lépést visszavonhatsz, a különböző effekteket pedig nem szükséges az egész képen végrehajtanod, kiválaszthatsz kisebb területeket is. Az ilyen aprólékosabb funkciók, illetve a teljes eszköztár csak a felső legördülő menüből érhető el, és sajnos a szalageszköztár sem bővíthető tetszőlegesen, pedig ez jelentősen felgyorsítaná a program használatát. A legtöbb módosítást gyorsan végrehajtja a program, de néhány algoritmus képes alaposan megizzasztani a PC-t.

Ha szeretnéd te is használni, akkor vedd meg a június 3-án megjelenő 2022/06-os PC World magazint, amihez ajándékba jár a SoftOrbits Photo Reoutcher Pro, akárcsak más értékes szoftverek és egy PC-s játék is - az előfizetők számára már két nappal korábban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.