Hirdetés

Felkészült az iPhone-kijelzők gyártására az LG



|

A minőségi aggályok ellenére is igyekszik valamilyen szinten függetlenedni a Samsungtól az Apple.

Hirdetés

A Samsung az Apple jelenlegi egyetlen beszállítója, ami az iPhone X-be kerülő 5,8 hüvelykes, hajlékony OLED-paneleket illeti. A Samsung természetesen boldogan és nagy nyereséggel szolgálná ki a jövőben is az Apple igényeit. A gyártást már fel is pörgették a 2018-as modellekhez. 

Hirdetés

Az Apple értelemszerűen szeretné valamilyen szinten függetleníteni magát a Samsungtól, így - ha már saját kijelzőt egyelőre nem tud kínálni - más partnereket is bevonna a gyártásba. A 6,1 hüvelykes hajlékony LCD-panelt a Japan Display gyárthatja, míg az OLED-kijelzők egy részét ezúttal az LG szállíthatja

Az LG állítólag a 6,46 hüvelykes panelek egy részét biztosítja majd az új iPhone X Plusba, ami ősszel érkezik. A Bloomberg nemrég 2-4 millió darabos rendelést említett, de miután a gyártáskapacitás javult, már 3-5 milliót is rendelhet az Apple. Minderről egy iparági ügyvezető árulkodott, aki ugyanakkor nem sok jót mondott az LG OLED-képernyőiről:

"Az Apple jövőre még jobb funkciókkal szeretné piacra dobni az új iPhone-okat, és néhány évvel később az összehajtható iPhone-okat is. Kiterjesztenék az együttműködést az LG-vel, LCD-k helyett OLED-ekre. Aggodalomra ad viszont okot, hogy az LG jóval kisebb gyártáskapacitással bír a hordozható eszközökbe szánt OLED-ek terén, mint a Samsung Display. A V30-ba kerülő kijelzők minősége nem olyan jó, mint a Samsung OLED-eké a Galaxy szériákban."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.