Hirdetés

Felmentettek 39 postai dolgozót, akiket egy rosszul működő szoftver miatt ítéltek el



|

A brit Posta rendszere miatt voltak, akik börtönbe kerültek.

Hirdetés

Nincs tökéletes szoftver, sem olyan, amit ne lehetne idővel és némi munkával még jobbá tenni, de ritkán fordul elő olyan probléma, aminek következtében egy kisebb cégnyi dolgozót vádolnak meg lopással.

Az Egyesült Királyságban 39 korábbi postai dolgozót találtak bűnösnek, miután a Horizon rendszer hibája következtében úgy tűnt, hogy loptak. Közülük voltak, akik börtönbe is kerültek emiatt. Most azonban sikerült tisztázniuk a nevüket - bár ez a korábbi veszteségekért és meghurcoltatásaikért nem kárpótolja őket.

Hirdetés

Janet Skinnert, egy hulli postahivatal vezetőjét például 9 hónap börtönre ítélték, mert 59 000 angol fonttal nem tudott elszámolni. Az ítélet miatt szabadulása után is nehezen talált munkát. Harjinder Butoy lopás vádja miatt három évet nyolc hónapot ült. 

A vádlottak közül 29 főt képviselő Neil Hudgell elmondta, a posta egyrészt nem vett tudomást a drága informatikai rendszer hiányosságairól, másrészt saját jó hírneve és bevételei védelmében megpróbálta eltitkolni az ügyet. 

Hat, szintén a Horizon hibája következtében elítélt embert már decemberben felmentettek. Az ítéletet, Boris Johnson miniszterelnök is örömmel fogadta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.