Hirdetés

Felszáll a Starship - itt nézheted élőben a kilövést



|

Hamarosan felszállhat a Starship, amivel a jövőben a Marsra is elmenne a SpaceX.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt már megpróbálták elindítani az emberiség eddigi legnagyobb rakétáját, a SpaceX által épített Starshipet, akkor azonban egy nyomáskiegyenlítéssel kapcsolatos hiba miatt körülbelül fél órával az indulás előtt már tudni lehet, hogy mégsem száll fel a szerkezet.

Elon Musk, a SpaceX egyik vezetője talán nem is bánta ezt annyira, hiszen így április 20-ra, azaz 4.20-ra lehetett áttenni a kilövést, ami, ha minden jól megy, hamarosan kezdetét veszi.

Hirdetés

A hatalmas űrhajó tankolása a cikk írásának pillanatában már zajlik, és ugyan az időjárás nem a legmegfelelőbb az induláshoz, egyelőre úgy tűnik, hogy nincs okuk ma is lefújni a kilövést. A SpaceX-nek egy rendkívül fontos teszt lenne ez, hiszen először teljesítene orbitális repülést a Starship, amivel a jövőben a Holdra, majd a Marsra is el szeretnének jutni.

Ha minden a tervek szerint halad, valamikor 15:28 és 16:30 között történik meg a kilövés, amit a YouTube-on számos csatornán közvetítenek, többek között a SpaceX hivatalos csatornáján, ha azonban magyarul követnéd az eseményeket, érdemes a Spacejunkie csapatához csatlakozni az alábbi élőben:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.