Hirdetés

Feltámadt a Winamp, méghozzá a böngészőben



|

Annak idején mindenki ezen hallgatott zenét. Manapság még mindig sokan ezt használják, pedig évek óta nem frissül. Most pedig feltámad hamvaiból.

Hirdetés

A Winamp nevére még mindig sokaknak bepárásodik a szeme, hiszen a PC-smp3 korszak meghatározó szoftverének számított. Gyakorlatilag onnentól, hogy megjelent, a Windows Media Player is csak amolyan megtűrt,de sosem használt alkalmazás lett a gépeken, és a kis program egyszerű kinézetét is egyre többen dobták fel skinekkel, vizualizációkkal. Aztán szép lassan jött a mobilos zenehallgatás és a streaming kora, a Winamp fejlesztését pedig jegelték: ugyan ma is letölthető, de gyakorlatilag öt éve nem frissült.

Hirdetés

Most végre történik valami új is Winamp-fronton, még ha nem is az eredeti szoftver felfrissítéséről van szó. Egy fejlesztő, névszerint Jordan Eldredge ugyanis JavaScript- és HTML5-alapokon összerakta a Winamp webes változatát. A kinézetet egy az egyben a lejátszó eredeti formájára húzta vissza, amely a legtöbb Winamp-rajongó számára még mindig "Az Igazi" annak ellenére, hogy az egykori programba Modern és Bento neveken később újrafaragott kezelőfelületeket is beépítettek.

Mivel böngészőben működő programról van szó, sajnos a kezeléséhez folyamatos netkapcsolatra van szükség, viszont nagyjából az összes böngészőben működik (kivéve az Internet Explorert, de Edge alatt már jó). A lejátszani kívánt hangfájlokat a bal felső sarokban lenyitható menü segítségével adhatjuk a listához, vagy egyszerűen egérrel húzhatjuk a webes Winamp felületére. A mostani változatban szintén változtathatunk skineket, ugyanis a fejlesztő pont nosztalgiából alkotta meg a böngészős Winampot arra emlékezve, hogy annak idején mennyi időt töltött el a lejátszóhoz használható extra felületek farigcsálásával.

A böngészős Winamp kipróbálásához ide tessék egy embereset kattintani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.