Hirdetés

Feltörték a Microsoft rendszerét, 30 ezer cég levelezéséhez férhettek hozzá



|

Kínai hackerek férhettek hozzá a levelekhez a Microsoft Exchange Server biztonsági rése miatt.

Hirdetés

A Krebs jelentése szerint komoly hackertámadás érte a Microsoft levelezési rendszerét. A Microsoft Exchange szerverek komoly biztonsági rését elvileg kínai hackerek fedezték fel és használták ki. Elvileg alsó hangon 30 ezer amerikai cég és szervezett érintett (többek között rendőrkapitányságok, bankok, kormányhivatalok és más közintézmények is), szóval tényleg hatalmas gondban van most a Microsoft.

A Hafnium névre hallgató hackercsoport eddig nem volt különösebben ismert az efféle körökbe, de mostani akciójuk után biztosan nem fogjuk könnyedén elfelejteni őket. 

Hirdetés

Elvileg egy egész támadássorozat írható a rovásukra, amely közvetlenül a Capitolium ostroma után indult el, tehát január 6-án. A Microsoft természetesen immár kapcsolt, befoltozták azt a biztonsági rést, de ez valószínűleg nem vigasztalja túlzottan azokat, akik Webes Outlookkal (Outlook Web Access avagy OWA) bonyolítják a levelezésüket, és így érintettek lehetnek a mostani hackerbotrányban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.