Hirdetés

Feltörték a YouTube egyik legnagyobb tech-csatornáját, hogy egy kriptocsalást reklámozzanak vele



|

A hackerek egyszerre éltek vissza a LinusTechTips csatorna és Elon Musk nevével.

Hirdetés

A kanadai Linus Sebastian az egyik legrégebben aktív és legnépszerűbb youtuber, aki  párhuzamosan több csatornát is szentel különböző technológiai fókuszú, főként a PC-s szcénával kapcsolatos témáknak. Az elsődleges profilja, a több mint 15 millió felhasználóval bíró LinusTechTips azonban nemrég hackertámadás áldozata lett.

A behatoló, vagy behatolók az összes korábban feltöltött videót eltüntették a csatornáról, majd megváltoztatták a nevét is, így az egy ideig a "LinusTechTipsTemp" felirat alatt szerepelt.

Hirdetés

A korábbi videók helyét két stream vette át, ám mindkettőben ugyanaz a videó futott Elon Musk főszereplésével. Az anyag a 2021-es The B Word kriptokonferecián készült, és egy beszélgetést rögzített, amely a Tesla milliárdos vezetője, a Twitter-alapító Jack Dorsey és a befektető Cathie Wood részvételével zajlott.

A videók leírásában egy állítólagos akciót reklámoztak, amelyben 100 ezer dollárnyi kriptovalutát osztanak szét, a mellékelt link pedig egy első pillantásra a Teslához köthető, ám valójában teljesen kamu weboldalra vezetett. A hackerek valószínűleg a hiszékeny felhasználók kriptovalutás pénztárcáinak belépési adataira vadásztak a nem túl kifinomult csalással.

Az indulást követő 35 percen belül mindkét streamet lelőtte a YouTube, cikkünk írásakor pedig már semmilyen formában sem érhető el a LinusTechTips csatorna. A Dextertónak ugyanakkor korábban sikerült behoznia, addigra pedig ismét elkezdtek felbukkanni rajta a régi videók, köztük olyan anyagokkal, amelyeket a címükből ítélve Sebastianék nem akartak elérhetővé tenni ("Do Not Upload!").

Ebből és korábbi, hasonló esetekből ítélve jó esély van rá, hogy a csatornát végül sikerül visszaállítani. E sorok születéséig a videós és csapata nem reagáltak a történtekre, de ha lesz mondandójuk, valószínűleg a LinusTechTips Twitter-fiókján fogják megosztani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.