Hirdetés

Feltörték Donald Trump kampányoldalát



|

Az amerikai választások alatt különösen aktívak a hackerek, most például Donald Trump kampányoldalát törték fel.

Hirdetés

Várható volt, hogy rengeteg hackercsoport aktivizálja magát az amerikai választások kapcsán. Most például Donald Trump hivatalos kampányoldalát hackelték meg.

A támadók semmilyen bizalmas adathoz nem fértek hozzá, de azért elrondították a honlap megjelenését, majd gyorsan álhírek terjesztésébe kezdtek Trump és a koronavírus, valamint a választások külföldi manipulálása kapcsán. Ezen felül kriptovalutát kéregettek az emberektől. 

Hirdetés

A kriptovalutát azoktól is elfogadták a hackerek, akik információkat akartak a belengetett álhírekről, valamint azoktól is, akik megakadályozni szerették volna az állítólagos hírek terjesztését. 

Trump kampányának kommunikációs igazgatója, Tim Murtaugh azóta már megerősítette, hogy semmilyen érzékeny vagy bizalmas adathoz nem fértek hozzá a hackerek, a rendőrség pedig már nyomoz a támadók után. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.