Hirdetés

Felturbózta a Microsoft az Xbox Series X|S-t, sokkal gyorsabban indulnak a konzolok



|

Apró, de roppant hasznos változtatást eszközöltek az Xbox fejlesztői.

Hirdetés

Egyébként sem kapcsolnak be lassan a Microsoft új generációs játékkonzoljai, de egy frissítésnek köszönhetően az Xbox Series S és az Xbox Series X rendszere is jóval hamarabb feláll energiakímélő módban. Tekintve, hogy a közeljövőben érdemes lehet spórolni az áramfogyasztással, hosszabb távon nemcsak energiát, hanem időt is megtakaríthatunk az új megoldással.

Átlagos felhasználóknak egyelőre még nem áll módjukban kipróbálni, de az Xbox Insider program résztvevői kedvükre tesztelhetik, hogy mennyire hatékony a Microsoft konzolos újítása.

Hirdetés

Josh Munsee, az Xbox integrált marketingért felelős igazgatója Twitteren erősítette meg, hogy a frissítésnek köszönhetően a teljes rendszerindulás a korábbi nagyjából 9 másodpercről közel 4 másodpercre redukálódott. Akárhogy is nézzük, ez kétszeres gyorsulás, és kiemelten hasznos, ha energiatakarékos módban használjuk az Xbox konzolokat.

A gyorsulás értelemszerűen nem vonatkozik az instant-on módra, amit aktiválva még ennél is hamarabb kapcsol be a konzol, cserébe viszont kikapcsolva több áramot fogyaszt. A legutóbbi hivatalos Microsoft dokumentumok alapján az Xbox Series S ebben a módban 10 W-ot, a Series X pedig 13 W-ot fogyaszt. A vállalat egyébként szorgalmazza a kímélő mód használatát, emiatt ez az alapbeállítás az újonnan megvett és elindított konzolok esetében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.