Hirdetés

Felturbózza az Xbox One kontrollereket a Microsoft



|

Az új firmware-rel könnyebb lesz a váltás a csatlakoztatott eszközök között, de nem csak ebben javulnak az előző generációs vezérlők.

Hirdetés

Habár a Microsoft az ősszel rajtolt Xbox Series S|X konzolok mellé új kontrollert is tervezett, az Xbox One vezérlője sem esett ki a pikszisből, hiszen az előző generációs kiegészítő gond nélkül használható az új masinákkal is.

Habár a plusz rezgőmotorokat, a texturált markolatot és az új képernyőfotó-gombot nem lehet utólag pótolni, a Microsoft most bejelentett egy firmware frissítést, ami mégis közelebb hozza egymáshoz a régi és a next-gen kontrollereket.

Hirdetés

Az egyelőre csak a tesztelők számára elérhető update legfontosabb újítása, hogy az Xbox One vezérlőkön is elérhetővé teszi a gyors váltást a csatlakoztatott telefon és a konzol között. Az előbbi Bluetooth-szal, az utóbbi pedig az Xbox Wireless Protocolon keresztül kommunikál az eszközzel.

Az új kontrollereken a párosítás gomb dupla megnyomásával gyorsan válthatunk a két üzemmód között, a frissítéssel viszont már a régi vezérlők is megkapják ezt a kényelmi funkciót, így a platformokat cserélgetve nem kell újra és újra csatlakoznunk. Az instant váltás természetesen PC-n is használható, amennyiben Bluetooth-on keresztül kapcsolódunk a számítógéphez.

A frissítés a BLI-t (Bluetooth Low Energy) támogató Xbox One kontrollereket (a One S-szel debütált Model 1708), illetve az Xbox Elite Wireless Controller Series 2-t és az Xbox Adaptive Controllert érinti.

A firmware másik fontos újítása, hogy a felsorolt vezérlőkre is elhozza DLI technológiát (Dynamic Latency Input), amely csökkenti a bevitel késleltetését az Xbox Series S|X konzolokon. A megoldás előnyeit jelenleg csak a next-gen kontrollereken élvezhetjük, de a frissítés után a jellemzően másodlagos eszközként megtartott régebbi modellek sem lesznek többé hátrányban.

Jelenleg az Alpha Skip-Ahead és az Alphe Xbox Insiders programban zajlik a firmware tesztelése, a kész változat valamikor a következő hónapok során érkezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.