Hirdetés

Felvásárolhatják a Qualcommot



|

A Broadcom akár 100 milliárd dollárt is adhat a rivális óriásért.

Hirdetés

A Broadcom és a Qualcomm egyaránt a világ legnagyobb chipgyártói közé tartoznak, ugyanakkor a Bloomberg szerint rövidesen egy cég lesz a kettőből. 

Hirdetés

A lap forrásai szerint a Broadcom jelenleg is azon dolgozik, hogy vételi ajánlatot tegyen a Qualcommra, akár 100 milliárd dollár értékben. 

Egy ilyen lépéssel a piac még jobban beszűkülne, ráadásul a Qualcomm korábban az NXP Semiconductort vette meg, ami pedig a Freescale Semiconductort. 

A Broadcom jelenleg Broadcom Limited néven fut. Korábban a kaliforniai Broadcom Corporation formájában működött, de tavaly a szingapúri Avago Technologies tulajdonába került. Nemrég azonban kiderült, hogy a főhadiszállása ismét Amerikába kerül. 

A Broadcom számos piacon kínál chipeket, leginkább a vezetékes és vezeték nélküli hálózati termékeiről ismert - de processzorai és grafikus lapkái is vannak. A Qualcomm is kínál vezeték nélküli elérést biztosító chipeket, de leginkább az androidos eszközökbe kerülő Snapdragon chipekről ismert. 

Mi lehetne a neve az új cégnek a felvásárlás után? Valószínűleg egyszerűen Broadcom vagy Qualcomm, de azért vannak, akik mást tippelnek. Az ötletbörzén volt már Broadqualcomm, Qualbroadcom, Broadcomm, Qualcommm és BqRuOaAlDcCoOmM is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.