Hirdetés

Fennállása legsikeresebb negyedévét zárta az AMD



|

Az amerikai gyártó közel kétszer akkora jövedelemre tett szert a vizsgált időszak alatt, mint egy évvel ezelőtt.

Hirdetés

Az AMD közzétette a hivatalos gazdasági beszámolóját, amelyből kiderült, hogy 2021 második negyedéve a vállalat eddigi legsikeresebb időszaka volt az eladások tekintetében. A teljes, 3,85 milliárd dolláros bevétel közel kétszer annyi, mint amennyit a cég 2020 második negyedévében elért.

A kiugró siker leginkább annak köszönhető, hogy a tavalyi évhez képest jóval nagyobb volt a kereslet az Epyc szerver processzorok, a Ryzen processzorok, Radeon GPU-k, illetve a játékkonzolokhoz szükséges chipsetek iránt is.

Hirdetés

A vállalat forgalma évről évre jelentősen növekszik, mióta 2017-ben piacra dobta a Ryzen és az Epyc processzorokat, viszont 2020 harmadik negyedévétől figyelhető meg a nagy ugrás. 

A legutóbbi pénzügyi negyedév pedig nemcsak a teljes bevétel, hanem az adózott eredmény tekintetében is roppant sikeresnek tekinthető. Az AMD ebben az időszakban 710 millió dollár adózott eredményt könyvelt el, ami a tavalyi eredményhez képest 352%-os növekedést jelent.

A bevétel jelentős része, 2,25 milliárd dollár a cég Computing and Graphics divíziójának köszönhető - ebben a szegmensben kerülnek eladásra az egyéni felhasználók számára tervezett CPU-k és GPU-k. A Ryzen 4000 és 5000 szériás processzorokra és a Radeon RX 6000 sorozat darabjaira pedig továbbra hatalmas a kereslet, amit a vállalat szinte alig tud kielégíteni. Ebben a globális chiphiány is szerepet játszik.

Az AMD másik jelentős szegmense, az Enterprise, Embedded and Semi-Custom (EESC) 1,6 milliárd bevételt termelt, ami 183%-os növekedés a tavalyi eredményhez képest. Ennek jelentős része az Epyc processzorok iránti hatalmas keresletnek köszönhető.

Összességében az AMD nagyon bizakodó a következő pénzügyi negyedévvel kapcsolatban, ugyanis a szakértők újabb rekordra számítanak, és nagyjából 4,1 milliárd dollár forgalmat várnak. Aki alaposabban szeretne elmerülni a beszámoló számaiban, az AMD hivatalos honlapján elérheti a közzétett dokumentumokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.